Roskiin menevää ruokamäärää voi vähentää | Kuningaskuluttaja
HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kirjoittaa Lihakoulu-blogissaan siitä, kuinka hurjan määrän pääkaupunkiseudulla asuvat suomalaiset heittävät vuosittain pois, vaikka elintarvikkeet olisivat vielä käyttökelpoisia.
Valitse lihapaketeista se vähemmän tuore - Taloussanomat
Suomalaiset heittävät vuodessa roskiin satoja miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa. Ruokahävikkiä vastaan on jo viriämässä pienoinen kansanliike. Uusia lukuja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT on parin viime vuoden aikana julkistanut tutkimustietoa hukkaan menevän ruuan
Ruokahävikki Suomessa | Saa Syödä!
kuinka paljon suomalaiset heittävät vuosittain pois syömäkelpoista ruokaaSiitä selviää myös, että suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa. Se on 35 prosenttia koko elintarvikeketjun ruokahävikistä ja vastaa 100 000 auton ilmastovaikutuksia. Haluan tehdä oman osani ruokahävikin pienentämiseksi. Aloitan siitä, etten heitä roskiin ainakaan syömäkelpoista
Roosa Luukkanen. Ruoasta roskaksi ruokahävikin muodostuminen
Yli puolet länsimaissa pois menevästä ruuasta lentää roskiin vasta lautasen ja haarukan välissä. Tähän ruokaan on investoitu paljon tärkeitä luonnonvaroja. UNEP:n mukaan maailman ruokahävikkiin vuosittain kulutettu kasteluvesi riittäisi täyttämään 70 miljoonaa kilpailumittaista uima-allasta.
Älä heitä ruokaa turhaan roskiin – opi tunnistamaan
kuinka paljon suomalaiset heittävät vuosittain pois syömäkelpoista ruokaaFOODSPILL-hankkeen mukaan kotitaloudet heittävät vuosittain syömäkelpoista ruokaa roskiin keskimäärin 23 kiloa henkilöä kohden. ECOPAF-hankkeessa tarkasteltiin kotitalouksien ostokuitteja ja havaittiin, että kaiken kaikkiaan kotitaloudet heittävät noin kuusi prosenttia ostamastaan ruoasta roskiin.
Helsinkiläinen opettaja poimii ruokansa roskiksista – kuvat
Suomessa tuhlataan vuosittain 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Ruokahävikillä tarkoitetaan ruokaa, joka on alun perin ollut syömäkelpoista, mutta joka syystä tai toisesta päätyy roskiin tai biojätteeksi. Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin vuosittain 120–160 miljoonaa kiloa eli 20–30 kiloa henkeä kohti.
Ruokahävikki - kasvihuonepäästöjen turhake | Kohti
Kyselyllä selvitettiin, kuinka moni oikeasti tarkistaa juuston alkuperän ja kuinka tarkasti asiaan paneudutaan. Tarjotaanko Linnassa kotimaisia juustoja? Suomen 100-vuotisjuhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin. Juhlien tarjoilut herättävät vuosittain runsaasti kiinnostusta ja mielipiteitä.
Näin paljon suomalainen heittää ruokaa roskiin - MTVuutiset.fi
Näin paljon suomalainen heittää ruokaa roskiin. Jokainen suomalainen heittää syömäkelpoista ruokaa roskiin vuosittain yli 20 kiloa. kun suomalaiset ostavat
Terve elämä | PDF Flipbook
kuinka paljon suomalaiset heittävät vuosittain pois syömäkelpoista ruokaaKuluttajaliiton mukaan tällä hetkellä koko ruokaketjussa heitetään miljoonia kiloja syömäkelpoista ruokaa pois, mikä on 10–15 prosenttia tuotetusta ruoasta. Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan vuosittain noin 500 miljoonan euron arvosta, Kuluttajaliiton sivuilla todetaan myös.
Katso hävikkiviikon tylyt luvut: Suomessa 450 miljoonaa kiloa
106 Ruokahävikki ja pakkausvalinnat kotitalouksissa - Kuluttajan matkassa kaupasta kotiin ECOPAF hankkeen loppuraportti Hanna Hartikainen, Karetta Timonen, Satu Jokinen, Virpi Korhonen, Juha-Matti
Martan matkassa: Hävikkiviikko
kuinka paljon suomalaiset heittävät vuosittain pois syömäkelpoista ruokaaSuomessa kotitaloudet heittävät ruokaa vuosittain roskiin 120–160 miljoonaa kiloa, joka vastaa noin 7800 rekka-autollista ruokaa. Henkeä kohti tuotamme kotitalouksissa noin 23 kiloa ruokahävikkiä vuodessa, mutta määrät vaihtelevat paljon eri kotitalouksien välillä.