50g tuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa) 2 rkl hunajaa. lapsetkin söivät tätä vaikka kuinka paljon :) Mukavaa viikonloppua sinullekin! Vastaa Poista.
En laittaisi kuivahiivaa kylmään veteen, ei ehkä toimi. Teen sämpyltaikinan seuraavan aamun sämpylöihin siten, että käytän 5 dl vettä n. 30 g tuorehiivaa (=yksi pussi kuivahiivaa), nostatan taikinaa reilun tunnin - jopa parikin tuntia, sekoitan kauhalla ilmakuplat rikki ja laitan sitten jääkaappiin odottamaan paistamista.
(n. 20-25 kpl) taikinan juuri: 5 dl maitoa (tai vettä) 17 g kuivahiivaa (=1,5 pussia, tai 50g tuorehiivaa) 1 dl spelttihiutaleita, -leseitä tai kaurahiutaleita 0,5 dl pellavansiemeniä tai kuorittuja auringonkukan siemeniä 1,5 dl spelttitäysjyvä- tai -hiivaleipäjauhoja 1 dl ruisjauhoja 1 dl graham- tai ohrajauhoja taikina: 2 tl hunajaa (tai sokeria) 1,5 tl suolaa 2 dl…
Jos leivot amerikkalaisilla tai englantilaisilla ohjeilla, tarvitset tämän taulukon! Se kertoo, montako grammaa on 1 oz ja paljonko mahtuu yhteen US cup:iin.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.2. Lisää seokseen neste sekä juustoraaste. Sekoita taikinaksi.3. Muotoile taikinasta leipä (tai 2 pientä leipää) tai vaikka
50g tuorehiivaa vastaa n.20g kuivahiivaa. Esim puoleen litraan nestettä tehtyyn pullataikinaan tulee 2 pussia kuivahiivaa joka siis vastaa 50g tuoretta. Ainakin Sunnuntai kuivahiivapakkauksessa hiivojen vastaavuus näkyy.
Sitten käytyinkin suomalaista kuivahiivaa, niin johan onnistui. Yksi pussi(11g) vastaa noin 30g tuorehiivaa Lidlin kuivahiiva on paljon huonompaa, eikä se
Haaleaan nesteeseen (esim. ½ litraa kuumaa vettä ja ½ litraa kylmää maitoa) lisätään suola, hiiva ja hiivaleipäjauhot. (Tai jos käytetään kuivahiivaa lisätään kuivahiivajauhe jauhoihin, mutta täytyy huolehtia, jotta nest on sitten myös 42c astetta lämmintä, jotta kuivahiivaa herää kunnolla).Alusta taikina todella hyvin.ja notkeaksi.Kohotetaan ½-1 tuntia hyvin
Aina valitetaan, ettei pullataikina tahdo nousta niinkuin sämpylätaikina. Luulen, että se johtuu siitä, että siinä on paljon enemmän rasvaa. Siihen myös lisätään "kylmiä"aineita enemmän, kananmunaa ja sokeria, mitkä jäähdyttävät taikinaa. Minä olen keksinyt oivan keinon.
Paista piirakoita 275°c-300°c 12-15 min. Meillä uunnissa loppuu asteet kiertoilman takia 260°c jolloin uunin lämpötila vastaa siis n. 280°c. Suoraan uunista. Nämä käytetään vielä voi-maito seoksessa.
escorte girl grasse
femme de menage lesbienne
sauna lesbien
escorte girls montauban
chicas escort tenerife
putas getxo
putas a domicilio malaga
putas lucena
follando con ponis
chicos con camisa
escorte girl grasse
femme de menage lesbienne
sauna lesbien
escorte girls montauban
chicas escort tenerife
putas getxo
putas a domicilio malaga
putas lucena
follando con ponis
chicos con camisa